Gyakran Ismételt Kérdések


Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 88 in /home/u920761200/public_html/components/com_community/helpers/videos.php on line 128

Általános kérdések

 

Miért van itt az oldalon két külön nevem is?

 

Egyik a felhasználóneved, amivel beregisztráltál. Ez később már nem változtatható meg. Ezt kell beírnod amikor bejelentkezel az oldalra. A másik, az oldalon használatos neved. Ezt bármikor tetszés szerint megváltoztathatod, lehet benne szóköz, ékezet is.... 

 

Szeretnék Blogot vezetni az oldalon! Hogyan?

A blog funkció még fejlesztés alatt van... egy kis türelmet kérünk. Cool  Megvalósítva!


Ki hirdethet meg új túrákat a Túraszervezőben ?


Bárki! Bármilyen túrát ingyen hirdethetsz, legyen az akár bakancsos, bicajos vagy léghajós. A túra költségeit te magad számolod ki és határozod meg. De minden meghirdetett eseményért te vállalod a teljes anyagi és erkölcsi felelősséget! Jelen oldal minden felelősséget elhárít ezzel kapcsolaltban, csupán az ingyenes hirdetési felületet biztosítja részedre. Ezt elolvashattad az oldal felhasználási feltételeiben is a regisztráció előtt. Egyetlen kérésünk van: a túrakiírásnak komolynak kell lennie. Ha szállásos, hosszú utazásos túrát szervezel, a becsült költségeket is add meg. Erre azért van szükség, hogy az érdeklődők lássák, hogy körültekintően szervezed a túrádat.

Ezért is van olyan sok mező amit ki kell vagy ki lehet tölteni a túraszerezőben. A térképen is bejelölheted a túra pontos helyszínét, ha a kis ikonra kattintasz a Hely mező mellett, majd pontos helyszín beírása után Entert ütsz a mezőben. (Ez csak akkor működik, ha a google be tudja azonosítani azt, amit beírtál.) Ha elsőre bonyolultnak tűnik a felület, ne ijedj meg, minden világos lesz ha rászánsz 2-3 percet. Ha mégis marad tisztázatlan kérdés, nyugodtan írj a fórumba vagy emailt a hello@arkonbokron.hu címre.

 

Hogyan működik a Chat?

Rákattintasz az online túratársra és írsz neki...  Offline módú személyekkel a chat nem működik, erre a célra használd az üzenetküldést.  A Chat jelenleg fejlesztés alatt van, egyelőre nem tudsz offline állapotra váltani és minden online személyt látsz benne, nem csak a barátaidat! 

 

Mennyibe kerül az oldal használata nekem?

A facebook nagytesótól már talán ismerős ez a mondat: "Ingyenes, és az is marad." Smile Senkinek nincs költsége, az oldalt informatikai cég támogatja, minden itt végzett munka pedig társadalmi.  

 

Milyen fotókat tölthetek fel az oldalra?

A feltöltött fotókat nem cenzúrázzuk, nem is monitorozzuk (kivéve, ha valaki feljelenti azt, lsd. lentebb) de meg kell felelniük a hatályos magyar jogszabályoknak és a netes illemszabályoknak. Tehát bármilyen témájú fotót feltölthetsz! Születésnapi party, érettségi tablókép stb. is oké. De figyelj mert a tárhelyed nem korlátlan méretű! Albumokat is létrehozhatsz, sőt kötelező is minden feltöltött képet albumba tölteni. Erre a jobb rendszerezhetőség miatt van szükség. A fotóid mérete maximum 2 megabyte lehet! Formátum: jpg / jpeg / png. És ami a legjobb! A galéria nézetben a fotóid kicsinyítve jelennek meg, de továbbra is elérhetőek eredeti feltöltött méretben! Ehhez csak kattint a "Letöltés" szövegre a fotó felett.

 

Javaslatom lenne...

Várjuk! A hello@arkonbokron.hu címre vagy valamelyik fórumba nyugodtan írd le, vagy gyere el valamelyik kocsmatúránkra és ott személyesen mondd el.laugh

 

Hozzáértő vagyok és szeretnék html szerkesztőmezőt a profilomra, túrákhoz, stb. !

Megvalósítva! Profilod html szerkesztéséhez: kattins a Profil / szerkesztésre. A felső html szerkesztőmezőbe beilleszthetsz képet vagy flash alkalmazást, videót, netrádiót is, pl. a youtube-ról. Ha közvetlenül a megosztó html forráskódot illeszted be a youtube-ról, figyelj oda hogy ne az új, hanem a régi megosztó kódot használd. (Pipáld ki ezt az opciót.) Figyelem, nem minden videómegosztóról fog menni a beágyazás! (Technikai információ haladóknak: Biztosan nem fog menni olyan kód ami iframe-t használ, csak object-et illeszthetsz be. De ezen kívül lehet más biztonsági probléma is, ami miatt nem ágyazhatsz be bárhonnan flasht.  Példa: beágyazás RÉGI kódja youtube-ról: )

 

Szeretnék a gépemről képet feltölteni a html szerkesztőbe.

Erre nincs mód, használj egy ingyenes képfeltöltő és megosztó oldalt, pl. kepfeltoltes.hu kephost.hu stb. stb. és onnan helyezd el a KÖZVETLENÜL a képedre mutató linket itt a kép beillesztése ikonra kattintás után.  (Segítség a kepfeltoltes.hu esetében: Ebbe a mezőbe Kép helyezd el az itt kijelölt Kép kódot, linket.) (Technikai információ haladóknak: Csak olyan képmegosztó oldal jó, ahol támogatott a közvetlen elérésű hotlink.)

 

Feljelentés: mi ez ?

Ha problémád támad egy képpel, egy felhasználóval, egy túrával stb. találsz egy "Jelentő" linket mindegyik mellett. Csak nyomd meg, töltsd ki a felugró űrlapot és néhány órán (napon, héten... Smile) belül valaki meg fogja nézni, amit jeleztél. Alapesetben minden jelentés a Tanú c. filmből ismert módon "rendes, tisztességes névtelen feljelentés" tehát ne félj azonnal jelezni, ha valami ide nem illőt látsz!

 

Miért látom az online felhasználók listájában xy-t, miközben a chaten nem látszik ?

A chat technikailag másképp kezeli az online állapotot. Az oldalon még 5 percig is online látod azt, aki már közben nem is az. A chat viszont sokkal érzékenyebb, ott már néhány másodperc után eltűnik a listából az, aki közben kilépés nélkül bezárta a böngészőjét vagy megszakadt az internet kapcsolata.

 

Hogyan tudom átnevezni a feltöltött fotóimat?

Egyszerűen menj a saját galériádban az adott fotóra, kattins rá és alul látni fogod az eredeti fájl nevet, ahogy feltöltötted. Kattins a fájl névre és a mező aktív lesz, tetszőleges szövegre átírhatod.